Första dagen i Tokyo!


Mycket vanlig måste jag säga. Gick upp klockan sju (har inte vant mig vid dygnsrytmen än) och åt nudlar till frukost. Spenderade förmiddagen med att städa mitt rum och mest vila. Kollade även på några narutoavsnitt. Sedan vid halv ett slocknade jag och sov som en sten. Vaknade av att Yuka ringde vid tvåtiden för att kolla om vi kunde ses så jag kunde ge henne hyran, pengar för lakanen med mera. Sov ytterliggare en halvtimme. Gick till 7eleven och tog ut pengar med trötta steg. Satt och pratade med Sarah när Yuka kom. Allting frid och fröjd.
Pluggade katakana och hiragana innan jag och Sarah, Yuichiro, Hana gick på avskedsfest i ett annat hus för en svensk som skulle resa hem. Han bjöd på svensk mat vilket var mycket gott!!!! Köttbullar och kroppkaka.

flickor joefojfe m mkkkk

På det största kortet är de två enda svenskar jag mött så länge. Konstigt att prata svenska! Han till höger åker hem till Sundsvall imorgon.
Efter festen gick vi hem och spelade Mario Kart på wii!!
vardagsrummet jajajajaja

Kan för övrigt tillägga att jag har guldnagellack. Ingen har kommenterat förutom när jag träffar två svenskar och den ene säger "Men varför mannen?" och den andra säger att det är bra att folk är annorlunda. Just saying!

Anlände till Japan.


Gick av flyget omtumlad. Typ all personal på planet stod utanför och tackade och sade hejdå. Först fick du fylle in blankett där du skrev vad du skulle göra i Japan och var du skulle bo med mera. Jag kunde inte min adress. Och dessutom är jag en specialare. Jag har inget studentvisum än utan det ska skolan ordna i november ungefär. Så jag var tvungen att ha hembiljetten utskriven (mycket viktigt annars kommer du inte in i landet). Så på blanketten fick jag skriva att jag skulle turista inte studera. Men de blev mycket bekymrade när jag inte kunde skriva adress. Så fick gå till ett rum bakom allting och prata med en vakt. Mycket trevlig och förstående. Tyckte det var sjukt kul att jag skrivit "tourist" under "occupation" eftersom i Sverige är jag ju student. Men allt löste sig då jag ringde min hyresvärd och fick adressen. Allting frid och fröjd. Sedan plockade jag upp mitt bagage. Gick på toa och köpte sedan tågbiljett in till stan.

whoooo

Tåget stannade vid Nippori vilket var det första stoppet så inga problem för lilla mig. Där fick jag köpa en ny biljett till Sugamo med Yamanote line. Problem uppstår. Svensken Sebbe hoppar på Yamanote line som han upptäcker åker åt fel håll. Hoppar av och åker tillbaka. Tycker att detta också är fel tåg. Hoppar av igen. Visar sig ha varit rätt tåg. Väntar några minuter tar nästa. Hoppar av vid.....chchchch minns inte. Tar iaf tunnelbanan till Itabachi Honcho. För vänta i tjugo minuter på Yuko som går med mig till huset. Liten japansk flicka som prombt ska bära min stora 17 kilos resväska. Grymt kul syn. Efter att ha fått skriva på papper samt ta kort (yay foto på en svensk som sovit två timmar de senaste 24). Sedan fick jag nyckel (efter en kort episod av letande efter nyckel i rummet för jag tyckte jag sett den men nu var den inte där....vi letade tills yuko fattade att det var hennes bilnyckel jag sett).
Gick och handlade nudlar och yoghurt och vatten. Träffade mina share mates. Men mer om dem i ett annat inlägg.

Flygresan.


Jag landade efter typ en och en halv timme i Paris. Fick åka buss från där mitt flyg landade till väntesalen. Hade fem timmars väntetid att se fram emot. Köpte en baguette av en fransk kvinna på ett fik som vägrade kunna engelska och jag kan typ inget på franska. Jäkla fransmänn (dock är språket vackert!)
Satt och såg på film på datorn och spelade ds.

hade tråkSåhär tråkigt var det. Sedan gick jag på planet för att flyga till Tokyo!!! Japanska flygvärdinnor mycket artiga "Oh please sir yes yes sir!" Fick en liten söt våt handduk att torka sig med. Flyget var ganska händelselöst. De hade en kul tv i sätet så jag kunde börje se på prince of persia men slutade för den hade en kvinnosyn som var förfärlig. Såg hela Iron man 2 trots att den var boring. Sedan försökte jag sova vid ett halv två tiden men det var svårt då solen gick upp utanför. Samt att det var trångt som tusan. Tillslut söv jag kanske två timmar innan jag vaknade igen. Vi flög över ryssland och det tog verkligen lång tid. Klockan sex (svensk tid) åt vi frukost och sedan vid sju landade vi. I Japan var klockan 14.10.
japanskt hav

Kvällen innan.


Sitter egentligen i mitt kollektiv i Tokyo. Men skriver lite vad som hänt.

Måndagkväll: Säger hejdå till Frida och Lena. Gråter en skvätt och är apatisk. Förstår inte riktigt. Delade ut kläder till Blixten, Lena och Frida vilket gjorde både dem och mig glada. Somnar vid ett för att jag är för trött.

Tisdagmorgon: Packar klart och ska städa när familjen kommer. Blir superstressad och slänger ner saker och håller på att glömma datorladdare. Säger hejdå till lägenheten och åker till landvetter. Där käkar vi lite mat och skriver ut biljetten. Blir supernöjd med att få fönsterplats på båda planen. Åkte som sagt först till Paris sedan till Tokyo.
Sedan checkade jag in och tog ett mycket känslosamt adjö av familjen. Mamma grät så hon skakade! :P
Sedan flög jag till Paris.


flyygger

Flybiljett.


Tänkte tipsa om hur jag bokade min flygbiljett för mina läsare (typ sofia <3). Går man in på exempel SAS hemsida kostar en ENKEL flygbiljett till Tokyo ungefär 14 000 kr vilket är helt sjukt dyrt. Om ni vet när ni ska resa till Tokyo och hr pengar börja söka efter en billig biljett med en gång. Jag flyger på tisdag och när jag sökte efter min biljett i somras kostade den ungefär 5000 enkel. Men eftersom csn inte kom förrän på slutet fick jag vänta länga med att boka min biljett. Jag hade dock tur och hittade en tur och retur för ungefär 9000 kr vilket är helt sjukt billigt.
Så tipset är att söka "billiga flygresor" på google och leta. Tips är också att börja tidigt för annars stiger biljetterna i priset.
Jag kommer att åka från landvetter ungefär 12.30 och sedan landa i Paris vid tvåtiden. Sedan får jag vänta till klockan sju (buuu). Sedan åker jag nattflyget till Tokyo och landar där 14.45 (deras tideräkning så svenskar tänk er sex timmar bakåt). Alltså vid tretiden i japan, elva vid lunch i Sverige. Puh!

moooln

Csn och en vecka kvar.


Glömmer Sveriges bekymmer ett ögonblick. Lämnar ju Sverige om en vecka. Men säger bara att det hade varit gött att vakna med Mona som Sveriges första kvinnliga statsminister och med F! som vågmästare istället för ett rasistiskt parti. Nog om detta.
Idag kom Csn så har gjort min budgetplan för de kommande fyra månaderna. I'm poor säger jag bara. Fick chock först men lyckades lösa det. Hade räknat med ungefär 3000 kr i kurslitteraturkostnad eftersom jag är van vid Sveriges dyra kursböcker. Men tydligen räckte det med att räkna med 1000 kr och då var det tveksamt att det skulle hamna i den summan utan mindre.

Hade min avskedsfest med vännerna i lördags och nu städar jag upp röran. Nu börjar min sista vecka i Sverige. Idag ska jag städa och börja rensa min garderob. Min bror kommer få mycket kläder. Sedan ska jag på yoga ikväll för att rensa skallen. Sedan ska jag paniklära mig hiragana då jag segat med det alfabetet. Kan katakana vilket är mycket bra men det andra behöver jag också kunna. I'm out of here!!!

kärlove

Ivar och Jag på min fest.

Två veckor.


Igår var det två veckor kvar tills jag ska åka. Flybiljetten är bokad och jag har även betalat en deposition till det rum jag ska hyra i ett guest house.
Bluberry ringde igår och sade att jag måste skicka en blankett som jag missat. Eller inte missat. Jag faxade den och skolan i Tokyo vill ha ett orginal som inte har blivit kopierat. Så sitter nu i gbg och letar efter det pappret.
För övrigt har jag inte mycket kvar att göra nu. Jag ska ringa flygbolaget jag åker med och ställa några frågor jag har. Till exempel hur mycket man behöver betala om man vill ha med bagage utöver de 20 kg som biljetten tillåter. Förstår inte hur jag skulle kunna hålla mig till bara 20 kg packning.
Sedan är det bara att rensa och packa och planera.
Mamma och pappa tar ledigt och ska skjutsa mig till flygplatsen och vinka av mig. Det känns mycket bra!! <3
Den 28 reser jag....det känns alldeles fantastiskt och jag vill nästan bara gråta eller skrika. "HEEEEELL YEAAAAAAAH!!!!!!!"
hellyeah!!!

Budget.


Har gjort budgeträkning. För er som inte vet om det så får man csn i en klumpsumma när man ska plugga utomlands. Så jag får en nätt liten summa för hela hösten. Därför gäller det att man gör en rejäl budgetplanering så att man kan räkna ut hur mycket pengar man har att röra sig med. Jag är mycket noga med det för en gångs skull. Och när kursavgiften, flygbiljetten och planerad hyra för fyra månader är avdragna har jag ungefär 700 kr per vecka att röra mig med. Det blir nudlar och cider för hela slanten!

Har lite pengar kvar från min sommarlön som ska in på ett kriskonto. Måste till banken och öppna ett sådant.
Men det känns fantastiskt!

girlpower

Lägesrapport.


Inte skrivit på ett tag upptäckte jag. Just nu inväntar jag csn så att jag kan betala kursavgiften samt boka flygbiljett. Men boende är på g och allt annat är fixat.

tttttt

Just nu går jag mest runt och väntar på att det ska ske. Ska rensa min garderob på kläder jag inte vill ha med mig och slänga allt som det inte är någon idé att ge bort. Fundera ut vilka böcker/skivor jag vill ha med mig och mest bara ladda. Det börjar bli verkligt nu. Vaknade upp igår med tanken "Fan den här månaden ska jag resa!" Det är helt sjukt och jag kan inte fatta det. Jag bestämde mig för över ett år sedan för att åka. Nu står jag här och ska snart åka. Springer mest runt nu och umgås med människor som jag inte träffar snart. Pratade med mamma och pappa igår och fick ett panik-måste-hem-nu!!! Ska ha sleep-over med blixten imorgon och lördag kräftskiva med frugan och co. Ska till Karlstad nästa vecka i ungefär fem dagar och umgås med min favorit helenis!
Sedan blir det fester och grejjer och sedan åker jag!!!!!

RSS 2.0