Glee soon.


igen

This week Glee is starting again in USA. Rejoice! I'm waiting for Kurt to get his boyfriend, Santana and Brittany back together and Rachel to give me tears with a ballad. But it's amazing how fast the time went from december to now!

Nörderier.


Nu är två nya spännande pspspel på g från Square Enix. Det första är en uppföljare till Final Fantasy Dissidia. Jag älskar ettan och tvåan ser lovande ut. Och TIFA är med!!! Hon är en av mina favoriter! Äntligen lite fler kvinnor som får vara med och fightas. Vet ju redan att hon kommer bli min favorit att slåss med. Yay.

Det andra spelet är ytterliggare ett final fantasy spel. Final Fantasy type-0. Vet inget om storyn men det ser väldigt coolt ut! Så är mycket spänd att få se det. Tur att jag bor i japan där man kan hitta spel väldigt billigt.


Those nights.


store

I lördags var det fyra månader sedan jag kom hit! Helt sjukt vad tiden går fort. Om två månader har jag varit i Tokyo halva tiden. Är ju nästan så man blir lite stressad. Hade en toppenfredag med först izakayafest med skolan och sedan hängde jag och Christoffer i en bar i Shibuya fram till gryningen. Var en mycket rolig natt! Träffar så många människor i Tokyo. Har den senaste veckan känt det som om jag snart ska hem. Det är ju för att nu börjar folk droppa av. I mars försvinner Sarah från kollektivet och jag vet inte hur jag ska överleva utan hennes brutala ärlighet.

Det har snöat i helgen men jag har varit inne i Buffymode så har inget sett. Vi har gäster i huset. Vi är nu ungefär tio stycken. Vi bor åtta i vanliga fall men Yuichiro har sin tjej på besök från Korea och Hana sin syster från Korea. Och Sarah har sin vän från Frankrike här. Jösses vi är elva inser jag nu.

Ska nu sova. Imorgon en ny vecka med skola, plugg, izakaya och sumo!!

 

 

P!nk igen.


Nu! Tack vara lite hjälp från min bloggförebild Sofia funkar det igen.

P!nk.


pink

Hade tänkt lägga upp hennes nya video som jag tycker är väldigt fin men htmlkodern funkar inte i bloggen. Vet inte varför men kan inte lägga in något från youtube!! Förstår inte varför.

Iaf F*cking Perfect videon är fin!

I see you're spiritful: You're in the breeze.


gjhlkn.m

Wake up, comb my hair
Making food disappear
Riding bikes, making out
Elephants running down
You and I ran away, got lost in the eve
Saw the most colourful fireworks

I see you're colourful : I see you in the trees
I see you're spiritful : You're in the breeze
I see it in your hands : Tree fingers through a bean
I see you in the sand : Roll down the stream


Bazar.


bazarBazar idag i skolan. Massa roliga grejjer att titta på. Köpte två mangaböcker för 100 yen som var fina. I övrigt händer inte så möe. Pluggar och kör på!

böcker

Småmynt.


ja

 

Har äntligen blivit av med alla mina småmynt!!! Det tog tid men lyckades genom att alltid ha med mig tio 1 yen:are och två 5 yen:are i plånboken. Så yay till mig!

 

hhijkkllk

Read my mind.


greytokyo

Can we climb this mountain
I don't know
Higher now than ever before
I know we can make it if we take it slow
Let's take it easy
Easy now, watch it go
We're burning down the highway skyline
On the back of a hurricane that started turning
When you were young

Far away.


famil

Saknar min familj. Kommer och går givetvis. När man bor i Tokyo där det händer så mycket så är det inte så konstigt att man ibland inte tänker på det. Och ibland saknar man dem som vanligt men ibland vill jag ta nästa flyg hem och träffa dem med en gång. Just nu är det helt okej. Men saknar vissa saker mest.

Mamma: Hennes skratt framför allt och hennes fina glada ögon.

Pappa: Hans kramar och hans röst.

Ludvig: Bara prata och hänga ihop.

Vilgot: Läsa böcker för honom och få honom skratta.

Men men åker hem i oktober och då träffas vi igen.

Hejira.


train

 

I was driving across the burning desert
When I spotted six jet planes
Leaving six white vapor trails across the bleak terrain
It was the hexagram of the heavens
It was the strings of my guitar
Amelia it was just a false alarm
The drone of flying engines
Is a song so wild & blue
It scrambles time & seasons if it gets through to you
Then your life becomes a travelogue

I fredags.


jag

Hade en mysig fredagskväll hos Janina. Drack öl och lyssnade på musik. Åkte hem tidigt och lade mig vid ett. Mycket nöjd och glad över att jag var ordentlig. På fredag är det izakaya med skolan vilket ska bli mysigt. Hoppas på bra sånger i kareoken. Jag röstar för Walk this Way med Aerosmith och Proud Mary med Tina Turner!

För övrigt är skolan svårare nu. Får tio nya kanjis varje dag. Alltså tio symboler att lära sig vad de betyder varje dag och hur man ritar dem. Så tur att jag har tränat mitt minne genom teatern, dock är det fortfarande svårt.

Tax free.


droid

 

Fuck it!
Tonight I'm going dancing
With the drag queens and the punks
Big beat deliver me
From this sanctimonious skunk
We're no flaming angels
And he's not heaven sent

 

droid

Buffy.


adb

 

Har för övrigt börjat se på Buffy - the vampire slayer. Blixten tjatade på mig mycket länge och det var det värt. Jag är helt besatt. Klämmer avsnitt när jag kan. Älskar att hon slåss i klackskor, älskar att hon räddar karlar. Älskar att hon är starkare än andra karlar. Har helt tappat bleach för jag har det här att roa mig med. Enda tråkiga är att avsnitten är så långa så man hinner inte klämma så många.
Buffy har nu lagts till min lista över coola tjejhjältar som jag avgudar. En lista som är allt för kort. Catwoman, Tsunade, Sakura, Buffy, tjejerna i Death Proof bland annat.

Hem till Korea.


hejdå

Var på en hejdåfest i lördags för en snubbe från borderless som åkte hem till Korea efter en tid i Tokyo. Det satte igång många tankar om det här året. Jag är här och möter många bra, fina och nya människor. En del som det inte är säkert att jag träffar igen.

Killen som hade festen är ingen jag hängt mycket med men som jag ändå träffat några gånger och det är en fin kille. Hittills har jag träffat folk från spanien, brasilien och tyskland och frankrike och korea som jag verkligen gillar. Men det kommer inte bli enkelt att kunna träffa alla efter året är över.

Vet inte riktigt vad jag vill säga. Skulle verkligen inte byta det här året mot något annat i världen. Förutom några saker som fred på jorden kanske. Jag har så fantastiskt roligt och jag växer så sjukt mycket som människa. Men. Det är sorgligt att jag rör vid så många liv och möter så många underbara människor som jag inte kommer se igen. Som den här killen till exempel.

sebbe

För övrigt han som tog den här bilden. Gillar den väldigt mycket!

You and me on the hood on my car. Saturday night watching the stars.


jag

Pspnörd.


Köpte ju en psp i mellandagarna och har nu fyra spel och tänkte nörda loss mig lite genom att skriva om dem.

Final Fantasy Dissidia: Mycket roligt spel för mig som älskar final fantasy. Tycker inte jag kan kalla mig en äkta final fantasynörd eftersom jag ej spelat alla spelen utan bara sjuan, nian och tian. Har testat åttan men det räknas inte. Iaf så går Dissidia ut på att du spelar alla tio protagonister från de första tio final fantasyspelen och dina fiender är såklart de tio motsvarande antagonisterna. Mycket roligt battle system och snygg grafik. GILLAR!

Final Fantasy VII Crisis Core: Inte vågat prova än. Sparar på karamellen. Är Final Fantasy VII nörd så det ska bli spännande och se vad detta är för något och vad storyn är. Vet bara att det handlar om Zack och Cloud.

Kingdom Hearts Birth by Sleep: Fick i julklapp hemifrån. Är på engelska. Inte fastnat för än men har fastnat för Dissidia så det kommer la. Alla mina andra spel är på japanska.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3: Jag är Narutonörd av kaliber så detta älskar jag. Mycket speciellt upplägg av story mode. Är nästan bara Tsunade. Älskar att vara naruto men så förlorar jag men istället för att bli arg tar jag bara in Tsunade och kickar röv! FEMALE POWER!!

Kyoto.


yo

Planerar för övrigt en liten tripp till Kyoto och Nara utanför Tokyo. Det känns lite som ett måste. Kyoto är en av Japans äldsta städer och har många vackra tempel och toriiportar (de röda sakerna i inlägget nedan). De spelade in scener från "En Geishas Memoarer" där. Scarlett åker dit i "Lost in Translation". Så det ligger högt på min lista att kolla på innan jag åker hem. Så planerar att åka över en dag eller så i april kanske. När nästa csn kommit. Tror nog jag ska åka själv kanske. Har en del sådana konstiga idéer för mig. Jag gillar att göra saker själv och upptäcka. Tror det har en grund i att alla små äventyr jag gjort har varit med andra. Plus att är man själv så kan man bestämma takten själv och inte behöva invänta någon. Dock är det givetvis kul att upptäcka saker med någon annan också.

Nara är en "mindre" stad nära Kyoto. Där finns det vilda hjortar som går runt fritt bland templen som man kan klappa och köpa mat till för de är så vana vid människor. Asså fatta vad häftigt!!!

Framtiden.


gates

Snart har jag varit här i fyra månader. Som vanligt så känns det som jag har varit här längre men också som om det var igår jag kom hit. Året går så sjukt fort så snart är jag tillbaka i Sverige. Funderar mycket över vad jag ska göra efter det här året. För två år sedan när jag bestämde mig för att sikta på Tokyo så hade jag liksom en framtidsplan klar. Vad som kom efter Tokyo det tänkte jag inte på för det var ju Tokyo som var framtiden. Och nu är jag här. I framtiden. Och jag har ingen aning vad som ska ske efter det här. Det skrämmer mig faktiskt ganska ofta. Så ja jag funderar vad som ska ske härefter. Helt uppenbart är det inte för mig. Den här vistelsen har öppnat upp insikter och tankar som jag inte haft förut. Drömmar jag inte visste jag hade. Så ja vad ska ske sen. Enda planen är make och barn men det är typ ett tag dit haha. Har också åtta månader kvar här att njuta av. Sakurablomningen, sommarens fyrverkerishower, att dansa genom sommarnätterna och massa nya äventyr som väntar.

gate

Clare Maguire.


I'm obsessed with her voice. And it makes me wanna dance. Very Kate Bush, Annie Lennox.

My room.


kadfn

A very blurry (need a new camera) picture of my bed and fridge. (Lena om du läser det här så har jag din och ivars bröllopsfoto ovanför kuddarna <3) I really love my room now. It's so cozy. Now I just need some posters for the walls and then I'm done.

romm

My little Tsunade. I am so happy that I found her in a small shop in Akihabara. (She is very rare). And also a Jack Skellington that Helena found in Asakusa.

IKEA.


ea

Today (Monday) me and Janina went to IKEA to get some new stuff. I wanted new sheets and lamps. It takes almost an hour to get to the closest IKEA from where I live. First Yamanote line to Tokyo station and from there Keiyou line (don't think that's the right spelling but I don't care).

I bought new lights for my room and sheets. And two pillows!! So lovely. Gonna post picture later. (I also bought lingon jam so now I can make meatballs!!!

meee

Onsen.


This happend at the day after New Years eve but I haven't written about it until now. Me and my friend Helena decided to go to Asakusa and an onsen we knew was there. The onsen was right next to the famous Senso ji temple. Uhm just a note to people. Don't go there on New Years day if you want to relax. So many japanese people that were going to Senso ji for a silent prayer.

sen

 

Anyway we just watched the temple from far away. I will visit it another day. Anyway after searching for the onsen for a while we found it. For you who don't know, Onsen is hot springs in Japan. This one was indoors and it was split up between men and women. We payed 700 yen each and said bye. You leave your shoes behind and then enter the locker room where you remove your clothes. You bring your own towel or buy one there. Then before entering the onsen you wash yourself with a bucket on the floor. You don't bath in an onsen to get clean you do it for relaxing. 40 degrees celcius is really warm btw.
We only managed to bath for like 20 minutes. But it was so nice and really relaxing. I left feeling high and then we went home.

Level 2.


Kände för att skriva på svenska. Idag startade jag level 2 i skolan. Helt sjukt. Känner mig inte alls speciellt mycket bättre än vad jag gjorde när jag startade level 1. Vilket egentligen är skitsnack med tanke på att jag har lärt mig så sjukt mycket. Klarar av att föra ett samtal dock med hjälpord på engelska eller teckenspråk. Så har en bit kvar att gå. Är sjukt taggad inför level 2. Vill lära mig mer och mer!
Har några nya klasskamrater och några från min gamla klass.
Jag har inte skrivit på sjukt länge och har gjort sjukt mycket så nu blir det till att uppdatera om det som hänt sen sist. Blandar som vanligt mellan svenska och engelska. Gör det nu hela tiden i vardagen så det är inte så knepigt!

garden I mean

Old couple.


couple

Took this picture in Koishikawa. This really beautiful old couple. They walked around in the park and silently watched everything. A while later we (me and my friend) found another old couple sitting under a bare three by a lake kissing. It was so beautiful and totally what I want when I'm old. Well almost what I want. Me and my future husband will be sitting like that and think about the early days!

Koishikawa Kōrakuen.


koishikawa

Forgot to write about one of the days when my friend was here. It was like the day before she left for sweden and we decided to just take it easy and go to Edo Tokyo Museum. It was really cool and nice and all but not one of the highlights. What was more awesome came after that.

in park

Our guidebook told us about a small park called Koishikawa Korakuen and it is the oldest park in Tokyo. It was founded in 1629. We were pretty close to it so we decided to go. The guidebook really didn't do it justice. It was big first of all and it was so beautiful.

bridge park park

It had a big pond and you could feed the fishes. And the scenery was so spectacular. Ponds, threes, hills, old houses and a small rice field and a cherry and plum garden. I will go back in spring because it will be even more gorgeous. So if you happen to be in Tokyo (someday or today) go there because it is so worth the tiny price you pay to get in. 300 yen. It's like 25 swedish kr or 2 euros. Just a little tip from me to you.

tokyo park

Update.


mrbbklf

Now my dear friend has left Japan to go back to Sweden. The night before we bought a lot of candy to be able to stay up so she could get ready for changing timezones. We just stayed up and watched family guy and talked and it was really nice.

The strangest thing happend on the way to the airport. I got like a feeling of what I will do in october when I'm leaving. It felt really strange.

So now she is on her way home and I'm really happy that she came here. I could show her my new everydaylife and explore new places with her. I had a vacation to when she was here and now I'm back to the "normal" life again here in Tokyo. Next week school is starting and I'm in level 2!! It's gonna be awesome!

Jewel.
Stood in the rain, you were always crazy like that...

Så bra och fin låt. Mycket starkt framträdande också.

Nyår!


Helt sjukt att det är 2011 nu.
Nyårsafton var sjukt mysig. Jag och Helena drog till en Izakaya och käkade mat och drack öl. Vi beställde lite olika saker och vågade testa några nya saker. Tanken var att vi skulle invänta tolvslaget på ett Shrine för att se hur japanerna firade nyår. Vi fick en chock förra veckan när vi frågade Ko om vart vi bäst skulle se fyrverkerierna på nyårsafton. Surprise surprise de har inga fyrverkerier!! De går till templen och ber och slår i gong gongen. Så vi beslöt att det var exakt det vi också skulle göra.

nyår

jdwfe

Så efter middagen i Ikebukuro drog vi oss mot Sugamo där Shrinet låg. Vi gick först runt och kollade på alla olika stånd som fanns på området. Det såldes bjällror, amuletter och almenackor inför nya året! Jag köpte två olika bjällror till min nyckelknippa och kamera. Med Haren som är mitt tecken (är född 87) och det är även det året nu (2011) så yay. Efter det så iakttog vi vad japanerna gjorde. Först köpte de rökelse som de tände och bar till ett stort kar där de "renade" sig med den för att sedan slänga ned det i karet. Efter det tvättade av en staty med vatten och handdukar.

hhjkjl bwrrerty5 rfbrf grbr5e

Efter det stod vi och inväntade tolvslaget. Ungefär en halvtimma innan började de slå i en gong gong. Vi visste att de skulle slå i den 108 gånger så vi antog att de gjorde det som en nedräkning. Det var mycket mäktigt. Att stå där i natten framför ett tempel med en gong gong som räknade ner. Vid tolv så sprang alla japaner in i templet och slängde ner några mynt för att sedan buga. Efter det köpte de vita lappar som de knöt kring en stång. Jag gissar att de är fyllda med önskningar eller visdomsord. Efter detta drog vi oss hemåt nöjda.

heland

 

Nezu Shrine.


shrine

A little late post. I have been busy having fun with my friend. But yeah. The 30th of December (2010) we went to Ueno and Yanaka.

That same day we also found Nezu shrine. It was actually an accident. Our guidebook just said that it was close to the cementery. So we checked it out. The most amazing thing is that we found our way to it with just a map.

When we got there we got amazed by the beauty of it!

rine

The guidebook just didn't do it any justice! It was big and filled with red toriigates! (Picture below). We did the bow and rang the bell. The sun was setting and all the colours was so fantastic. I can't really describe the feeling of walking under the gates with the sun setting and you feel the ancient spirits and just how far from home you are. I love it. The picture below is on the gates, I'm sure you will recognize them...

gates

RSS 2.0