Födelsedag 3.


I Lördags var det dags för det sista i firandet. Vi möttes upp framför studio Alta vid åttasnåret. Jag har fortfarande ingen telefon så varje möte jag bestämmer är spännande för jag vet aldrig om folk är sena eller inte kan komma. Men blev inte besviken! Nio glada svenskar och spanjorer (en tysk) drog iväg in i Shinjuku.

Det första vi fann var en Izakaya där vi drack öl och käkade mat. Det var grymt kul att få chansen att tjöta med grabbarna från morgonklassen. Har velat hänga med dem länge men det är svårt när våra scheman är så olika. Iaf så var det grymt nice att få möjligheten nu! Vi höll oss kvar på izakayan tills de stängde. Efter det stack vi till kareoken. Jag hade som mål att sjunga lungarna av mig. Öppnade starkt med Chers "Just like Jessie James" samt Aerosmith "Walk this way"! Det var episkt.

jag

Kareoke är så sjukt kul! Är kanske inte speciellt bra men det skiter jag i!

daaddddadd

Dessa två bilder, ovan och nedan, är från Sam som också pluggar japanska, dock morgonklassen vilket är lite trist. Men han har iaf en grym blogg om sitt liv i Japan och hur det är att plugga japanska.
http://foundintokyo.wordpress.com/
Följ den!
jaaaaaaaaaaaaadd

Jag dansade loss!
Efter kareokens två timmar försvann på en kvart åkte hälften hem. Kvar var jag, Janina, Daniel och Anders. Vi var de som behövde invänta de första tågen vid femtiden på morgonen för att kunna åka hem.
Vi drog till en bar i Shinjuku och drack öl och bara pratade. Det var sjukt trevligt.
Så nu har jag firat klart min födelsedag och det har varit fantastiskt. Massa trevliga människor och jag har tha time of my life just nu. Nu inväntar jag final exam samt nästa csn samt min bästa vän Helena som kommer i december.
Tack alla som firat mig! <3

brarbabe

Women; a tribute!


olji

Ända sedan jag var liten har jag brunnit för starka kvinnor. Vet inte varför. Så fort man var ett gäng killar och skulle spela fightingspel valde jag alltid brudarna. Som Xenia i Goldeneye till exempel. Eller Peach i Mario Party (nu är Peach ingen bra kvinnlig förebild men ändå).
Jag vet inte var det kommer ifrån. Kanske har det att göra med de starka kvinnorna jag har i min släkt. Min farmor till exempel. Under hela min uppväxt har hon varit en symbol för styrka och mod. (Hon skrämmer bort inbrottstjuvarna ifrån kyrkan där hon bor genom att ställa sig på läktarn och skarpt ropa "Vem där!!!?"....obs sann historia och jag tror banne mig det har hänt två gånger). Hon läxade även upp pojkar som var elaka som barn genom att slänga dem över axeln och bära hem dem och slänga in dem i deras trädgårdar.

Min mamma har också alltid varit den starka bilden. På ett lite annat sätt än min farmor kanske men ändå. Hon har gått från lågstadielärare till rektor och vidare. Hon har också gjort saker som jag fortfarande är impad över. Som när ett gäng killar kastade grus på våra fönster och hon drog på sig gympadojjorna och jagade efter dem. Eller när hon ringde till min tekniklärare på högstadiet och skällde ut honom efter noter eftersom han kallat mig fjolla inför hela klassen för jag bytte från träslöjd till syslöjd.

Iaf. Så har detta inte gått över. Jag är fortfarande såld när kvinnor får kicka ass (speciellt karlars) kanske för att det fortfarande inte händer så ofta. Som Tsunade och Sakura i Naruto. Eller Uma Thurman och Catwoman. Thelma and Louise. Eller filmen death proof som i princip handlar om hur kvinnorna får sin hämnd mot mannen som jagar dem.
Så here's a tribute! FEMALE EMPOWERMENT!!!!Födelsedag 2.


Jag firade min födelsedag med att laga svensk mat och hade det trevligt. Men utan att jag riktigt tänkt på det hade jag delat upp mitt firande i tre dagar.
I fredags (födelsedag 2) tog mina tre sharemates Sarah, Kou och Ume-chan med mig till Ni-chome området i Shinjuku. Där efter en stunds strosande hittade vi en dragqueenbar som verkade trevlig så vi stannade där och drack drinkar och hade det trevligt. Hade sjukt kul!


bar

Det var grymt kul men efter en timme så drog vi hemåt. Vi var rejält trötta allihopa. Men det är lätt en bar jag kan tänka mig att återvända till.
Återkommer om födelsedag nummer 3.

Harry P.


p
Var och såg den nya filmen i söndags. Den var helt okej. Började bra men tappade mig framemot slutet av den. Förstår verkligen varför de delade upp den i två för det är en sådan unik storyline. Men de förvaltade inte tiden väl. Spoiler! Jag kunde inte riktigt ta det på allvar när husalfen dör. En datoranimeradfigur jag menar. Det funkade inte.

Gillar bara nummer fem, sex och nu sju i serien. Gillar det mörka i dem. De första var för puttenuttiga för mig. Gillar att de försöker göra en modern twist även om det magiska går förlorat. Böckerna fångar både det magiska och det mörka. Något som filmerna aldrig har lyckats med. Då föredrar jag att de lägger fokus på mörkret för den dramatiska effekten.
Ps: Bio i Tokyo är dyrt.

Svensk mat.


Firade min födelsdag i torsdags med att laga svensk mat till mina sharemates! Gjorde raggmunkar för första gången i mitt liv. Det tog några stycken innan jag förstod hur det skulle gå till. Så himla enkelt!
Riv potatis och blanda med mjöl, mjölk och salt samt ett ägg. Sedan sleva upp en och en och var noga med att pressa dem i stekpannan så potatisen inte är rå (tog ett tag innan jag fattade det). Sedan när de är bruna och fina är det klart.
baon

Saknade lingonsylt dock. Gjorde även kladdkaka i mikron. Success!!!

choklad

Mori Tower.


tower

Vet inte hur högt det ser ut att vara men det är dubbelt så högt som Liseberg. Mori Tower ligger i Roppongi Hills som för övrigt har massa sjukt vackra byggnader. Men den här lilla skrapan är nog finast. Iaf om man frågar Josefin haha!
Iaf så skulle vi se Harry Potter på en biograf som ligger nästan bredvid Mori Tower och eftersom vi var ute i god tid för att verkligen få biljetter hade vi två timmar till godo.
Så vi beslöt att ta oss upp till utsikten på 52:a våningen.
Det var magiskt. Utsikten var så vacker. Jag satt mest i ett av fönstrena och bara njöt. Jag kunde också göra något jag drömt om att göra ända sedan jag såg Lost in Translation. Jag satt i ett fönster, sjukt högt upp, och tittade ut över Tokyo samt lyssnade på Tommib med Squarepusher (som spelas i filmen under den scenen). Det var så overkligt. Ska inte ljuga men grät faktiskt en liten skvätt.

Min höjdskräck fanns med hela tiden haha. Tanken kom då och då att "NU" rasar tornet och jag störtar ner. Men det var så vackert att jag klarade det bra.
Helgen har för övrigt varit en av de bästa och finaste. Jag njöt av imperial garden, jag "hittade" ett shrine nära Tokyo Tower. Jag fick utleva min lost in translation fantasi och det är helt underbart vad jag älskar det.

tokyo

te

Nästan ett Tower.


glömde

Glömde slänga in en bild på Tokyo Tower. En annan gång ska jag upp i det tornet och bara njuta. Det har en personlig betydelse för mig. När jag planerade och hoppades att jag skulle komma till tokyo så var det en av alla tusen dagdrömmar jag hade. Att jag skulle stå i det tornet och titta på tokyo.

Imorgon ska jag till Harajuku och kolla på brudar. Eller. Ja på Harajukubrudarna som är flickor med mycket speciell stil vad gäller smink och kläder.

Imperial Garden.


Bestämde mig igår kväll att om värdet var fint skulle jag dra till Imperial Garden. Sist jag skulle dit kom vi aldrig in för folk var sena och de stänger väldigt tidigt. Men idag var jag uppe i ganska god tid. Käkade frukost och duschade och tog tunnelbanan från där jag bor. Har tur eftersom den går direkt till den stationen som är närmast Imperial Gardens.
Åkte själv för var sugen på en lugn och skön dag ensam.
Det var gratis inträde! Vilket var sjukt bra! Sedan var det bara att gå omkring och titta.

fffff

Det var så vackert! Alla träd och solen som höll på att gå ner. Blev lite tagen så jag fick sitta ner en stund.

fffssssssssss

Dessa fiskar finns överallt men har ingen koll på vad de heter. Någon som vet? Fick även en sjukt konstig reaktion när jag fick se bambu. Småsprang med ett stort leende på läpparna dit och gick utmed och tittade och kände. Kollade inte hela parken för tanken var också att jag skulle gå till Tokyo Tower och kolla utsikten.

vimse

Sjukt stor spindel. Iaf. Började gå mot Tokyo Towers som man kan skymta mellan skyskraporna. Tänker att det nog ungefär är en kvart dit på sin höjd. Efter en kvart börjar jag bli lite irriterad på att det förbaskade tornet för det första inte kommer närmare utan att det också gömde sig för mig mellan husen. Efter 40 minuter är jag nästan där men då står massa hus i vägen för mig och på andra sidan förstår jag att det ligger. Men efter att ha pratat (japanska!) med ett äldre par fattar jag hur jag ska gå.
Men det var kö på 40 minuter så jag tappade lusten. Gick genom en park och hamnade vid ett tempel. De tände rökelse och slog på en stor gongong. Tog inga kort för det kändes så respektlöst just då. Vet inte varför mycket skum känsla. Sedan fann jag en tunnelbanastation och tog mig hem.

bam

Skvätteli skvätt!


Jag förstår inte hur en del japanska kvinnor lyckas. För ofta på toastolen hemma och på restauranger så finns det små droppar. Jag vet att det har varit en tjej innan mig och ingen man. Jag. Förstår. Inte!
Antingen står de upp och kissar för att vara revolutionära. Eller så kissar de och plaskar med fingrarna samtidigt och fnittrar glatt.
Kanske reser de sig innan de är klara. Eller så läcker taket.

Sådana här funderingar man har på kvällskvisten. Imorgon hoppas jag på Imperial Garden.

Passageraren


himlen

Jag står och väntar på min skjuts
Men jag har glömt bort var jag ska
Så jag flyter bara med
Glider lika planlöst av
Mot en helt ny dag

Vid ett nedbränt stadshotell
Hänger minnen envist kvar
En gång var du min stad
Nu finns inget av mig kvar
Jag är helt säker

Har du den där känslan?
Vilken menar du?
Jag menar den där känslan
Av att någonting avgörande hände
När jag var ouppmärksam
Att någonting försvann


Vad ska man göra i helgen tro? Är vädret fint röstar jag för Imperial Garden! Är det dåligt röstar jag för Akihabara igen!

Kingdom Hearts


hearts


Efter att ha fått lite hjälp från andra nördar har jag nu bestämt mig för att köpa ett psp när nästa csn kommer. Den kostar runt 1 000 kr här i Japan medan den kostar över 1500 hemma i Sverige. Det som fick mig tveka först var att jag skulle bli bunden till japanska spel men vet nu att den är regionsfri så det är bara och köra!!!

Den största orsaken till att jag vill ha den är så jag kan spela Kingdom Hearts; Birth by Sleep. Är kingdom heartsnörd av kaliber och det suger att jag inte spelat det spelet än.
Kingdom hearts handlar om Sora (killen till höger) och hur han dras in i en värld där han måste kämpa mot varelser som kallas för Heartless. Grovt förenklad storyline haha. Ett av spelens kännetecken samt det som gjorde det känt var att spelens karaktärer är en mix av disneyfigurer, final fantasyfigurer samt nya såklart. Du spelar som Sora jämte Långben och Kalle. Sjukt kul.
Hittills har det släppts Kingdom Hearts, Chain of Memories, Kingdom Hearts 2, 358/2 Days, Coded och det som jag vill ha! Birth by sleep!!!!


Är sjukt pepp!! Ska även köpa Kingdom hearts Final Mix+ så jag kan spela Chain of Memories! Jag älskar att vara nörd.

Geek by Sleep


vdv ewr

Köpa eller inte köpa? När nästa csn kommer funderar jag på att köpa ett psp för de är billigare i Japan. Dels för det och för att jag länge velat ha ett. För nörd som jag är vill jag kunna spela Birth by sleep och Crisis core. Så enkelt är det. Men! Jag vill ju helst ha birth by sleep på engelska för. Kan nog komma över att det är på japanska men vill helst ha engelska. Inte bestämt mig än.

Däremot kingdom hearts final mix+ ska jag ha! :D

Dancing in the Streets.


aki

Nörden i mig slår volter så fort jag går på Akihabaras gator. Det är Tokyo och det är manga överallt. Det är dröm och det är verklighet. Två månader av det här året har snart gått och det är så stort. Jag känner mig starkare och jag känner mig bättre än någonsin. Hade aldrig kunnat tro att genomförandet av ett så här stort projekt, en så här stor dröm, skulle få mig att känna mig så mycket större. Det är fortfarande overkligt. Men ändå, ändå är det så verkligt och det gör det hela till det mest fantastiska som någonsin hänt mig.

Klassen.


Idag tränade vi på att ge varandra uppmaningar. Läraren lät oss då få vara modeller och fotografer. På det sätter fick vi träna på att säga "Le!" eller "Titta ditåt!". Lite konstigt men det var kul iaf. Fick man möjlighet att ta lite bilder under lektionen också.
ggeggew4
jadddddd

Hela klassen på tio pers eller vad det nu är. 3 spanjorer, 1 tysk, 1 brasilianare, 1 fransos, 1 norsk, 1 koreansk, 1 från costa rica, 1 från turkiet och så en från Sverige. För övrigt hade vi kanjitävling idag i skolan. Kan ju lätt konstatera att vår klass inte var med och tävlade direkt haha. Kan ju ha att göra med att vi går nivå ett.


asoko des

Det andra brevet till Japans Kejsare!


Käre, käre Kejsare!

Jag vet att detta är mitt brev nummer två men efter mycket eftertänksamhet från min sida kunde jag inte längre hålla tand för tunga. Har nya klagomål att framföra som är av yttersta vikt.
Första klagomålet är att Era cyklister cyklar överallt utan hänsyn. Jag vet inte hur många gånger som mina kärlekshandtag har fått sina törnar av farliga styren. Tycker dessa kärlekshandtag är skrämmande nog utan blåmärken. Dessutom så har Ni ju så fint målat ut på vägarna och trottoarerna vart man får cykla och vart man får gå. Jag tycker detta borde få en ändring snarast. Kanske kan poliserna få ta hand om dessa syndare istället för att leta efter oss oskyldiga som råkar gå mot rött ljus.

Det andra klagomålet är angående rökningen. Det är mycket fint av Er att förbjuda rökningen på gator och torg för då slipper vi gångtrafikanter dessa bolmande moln som kommer flygandes lite överallt i vanliga fall. Däremot förstår jag inte logiken i att man låter människor röka i restaurangerna. Att smaska i sig friterade räkhuvuden skulle vara mycket lättare utan att samtidigt dra ner rök i lungorna för att bordet med fulla japaner bredvid spyr ur sig rök.

Nummer tre handlar återigen om deodoranterna för en mycket säker källa (en svensk) har informerat mig om att det inte ens går att köpa deodoranter i de dyra parfymaffärerna. Jag förstår inte detta hat mot deodoranter. Tvingades Ni bära det som barn? Eller är det kanske bara enkel okunskap om att dessa ting finns? Eller är det helt enkelt så att japanerna inte svettas lika mycket som vi västerlänningar!?

Det var allt för denna gång. Har nu snart bott här i två månader och tiden går så fort att det är läskigt.
/Sebastian

Ny design.


Tack till Sofia för min fina nya bloggdesign. Den kvinnan är fantastisk. Hennes länk finns längre ner under länkar. Not much to say. Pluggar på. Massa nytt om grammatiken och nya kanjisymboler varannan dag. Snart min födelsedag. Snart kommer mitt registration card och då blir det till att skaffa en telefon och blinga till den.

Har suttit och lekt med photoshop. Har inte kunnat lägga ihop två bilder till en förut men efter mycket knåpande och en del tips på nätet så lyckades jag faktiskt. Bilden är skitful men har iaf lärt mig hur man gör. Nu gäller det bara att förbättra och lära sig alla skillnaderna. Mycket underhållande. Godnatt!
PS: Vi hade en död mus i proppskåpet!


progress

Test


grgbrbn

Testar nya bildstorlekar. Sofia ändrar om min bloggdesign och den är hur bra som helst!!!!!!!

njjk

Akihabara.


tokyo

Stack till Akihabara idag för att kolla läget. Var trött efter gårdagens parkbesök så det var gött att bara vandra runt själv med musik i öronen och bara titta på allt som fanns att se. Akihabara kallas också för "electric town" och där finns mangaprylar, cdskivor och allt du kan tänka dig inom spel och datorer. Hittade Kingdom hearts Final Mix+ som bara släppts i Japan. Kostar bara 250 spänn och innehåller dels Kingdom Hearts II som jag spelat (dock med nya scener) plus Kingdom hearts Re: Chain of Memories som jag aldrig spelat. Jag är grymt sugen men 1. Spelat funkar bara på ett japanskt playstation 2 (om nån vet hur man kan fixa det problemet vill jag gärna veta hur :D) Jag har ett japanskt playstation 2 där jag bor det är ju inte mitt men ska se om jag får använda det.


cool

Köpte ju tre mangaböcker iaf för 30 kr. Ett kap! Jag diggade Akihabara starkt. Det kändes med ens som att jag klev in i en scen från Akira. Smuts och neon och teknik. Tokyos många olika delar är grymt fascinerande. Och jag har inte ens sett en tiondel än.
Men damn vad stort hentai är! Det var verkligen inget som påverkade mig (surprise, surprise) men överallt överviktiga nördjapaner som gled runt glada. Hittade också ställen med statyetter från Kingdom Hearts och Final Fantasy. Tur att jag är fattig annars hade pengarna rykt kan jag säga.


fff

Vill för övrigt köpa ett playstation portable i Japan för det är billigt men funderar på om det blir samma problem. Kan nog leva med det problemet iof så länga jag får spela Crisis Core och Birth by Sleep! <3Och vad köpte jag?


se

Jag fick det i en fin påse.

na ssd

dee

Search for Tsunade Arc! Tsunade är ta mig tusan det coolaste som gått i ett par högklackade skor! Saknar mitt narutotvspel så man kunde kickade lite male ass!

tuan


Utkast: Nov. 11, 2010


shhhhhhhhhhiiiiiin

Klarade mitt midterm-test även om jag gjorde några fel jag önskar jag inte gjort. Huvudsaken är att jag klarade mig. Väntar på mitt registration card och att mitt turistvisum ska bli studentvisum.
Livet i Japan blir mer och mer vardag. Även om det händer saker hela tiden som får en att vända på huvudet. Ska snart skriva ett brev till kejsaren nummer 2! Har några klagomål att framföra.
Just nu är det blont, stark röd och ljusare brunt som gäller. Så ska nog blondera och sedan får vi se. Mycket spännande saker det här.
Längtar tills min helena kommer och hälsar på. Det ska bli kick ass! Nu ska jag sova för jag har huvudvärk.


frgr

Nörd 2!!!
Fortsättning. Det här är för att Sakura helt plötsligt kickar ass! Tsunade, Sakura bring it on! GIRLPOWER!!!!!!

Yay!


För två veckor sedan ansökte jag om alienregistration card som fungerar som ett pass för mig här i Japan. Om polisen ber om identifikation så är det antingen passet eller cardet som gäller. Annars blir det marsch till polishuset. Iaf så fick jag ett kvitto på att jag ska få mitt kort och på kvittot står det identifikationsnummer som kommer stå på cardet. Så det lämnade jag till skolan för att de skulle börja omvandla mitt tillfälliga turistvisum till ett riktigt studentvisum. Idag kom en av personalen springade och sade "Sebastian-san, Sebastian-san. They have approved your studentvisa coming january! Yay!!" Hon tog mig i handen och det var nästan så att vi hoppade upp och ner.
Så yay!

För övrigt så hade jag midtermtest igår som gick bra. För mer övrigt så har jag, med hjälp av min bror via skype, fixat så jag kan spela nintendospel på macen. Så har nostalgikänsla gånger tusen. Minns vårt bruna hus i Lidköping med vardagsrummet där jag och ludvig såg på film, spelade nintendo och åt pappas gröt på små korgstolar. Det var tider det. Minns även att jag brukade dansa till Ace of Base "Lucky love"!


stjärt

Jag och brorsan i mitten med våra kusiner och faster.

sebbelebbe

Me and my bro från i somras. Tack för att du inte håller en grudge för att jag tvingade dig vara Per Gessle så jag kunde vara Marie Fredriksson när vi mimade till "Sleeping in my car" vid 8 och 4 års ålder haha.

Idina Menzel.


Återigen ett rent och enkelt nördinlägg. Fast ett musikalnördinlägg. Är besatt av serien Glee som går i Usa samt att kolla på gamla klipp på musikal från Broadway. Det är en ny dröm som börjar ta form. Att en dag se en musikal på broadway. Har kollat på klipp från Cats, Rent och Wicked bland annat. Fastnat från de två senare då Idina Menzel spelar med i dem. På min avskedsfest hade jag musikquizz och där var hennes namn med. Man skulle koppla ihop hennes namn med en musikal. Ingen kunde :P
Jag är kär i henne och speciellt i hennes röst. I rent spelade hon bisexuella Maureen och i Wicked spelar hon Elphaba (wicked witch of the west).
Den mest kända sången från Wicked. Hon har även gästspelat i Glee :) Just nu spelas antingen deathmetal i ipoden eller soundtracken från Wicked och Rent. Rent finns förövrigt som film som jag bara sett klipp från så vet inte hur den är. Men här är sången som är bäst :D.Finns även klipp på youtube när Neil Patrick Harris sjunger den med sin karl :)

Imperial garden - eller inte!?


laffff
Skulle dragit till Imperial Gardens idag men eftersom vi var ett: lite sega. Två: mariana och luis var sena. Tre: Carmen var sjukt seg så hann vi komma in och vara där i någon minut innan de stängde. Så vi vandrade runt i området omkring som är Tokyos kanske mest exklusiva ställe. Dyra affärer (Ginza några minuter bort) så vi insåg snabbt att våra plånböcker inte hade där att göra. Så vi drog till Shinjuku och drack öl och sjöng kareoke. Men mer om det i ett annat inlägg. Tog en del fina kort så tänkte visa upp dem.
brfrsbbbbfrgegh4brrbbbbbbbbbbbbbb
RSS 2.0